Izdanja

Na vama je da izaberete da li ćete biti jedna od Slobodnih Ptica Koje Lete Visoko, ili pak pripremiti posne Recepte za život, ili možda prisustvovati Razgovorima u Beogradu, sa našim velikim rediteljima. Vrt uma – Bojanke za odrasle uvek na dohvat ruke, protiv stresa i nervoze. Ili ćete ipak izabrati Leksikon mog života i prisetiti se svih radosti koje su vas pratile, a možda i Moj prvi leksikon za mlade dame koje tek stvaraju svoj put mašte. Večeri provedite u društvu dragih osoba igrajući naše Srećna Planeta karte. I neka vam dan započne na najlepši način, uz inspirativnu reč naših Afirmacija.

Srećna Planeta – Kuvar, recepti za život

„Ova knjiga je moj poklon vama. Koristite je onako kako sami osećate i želite. Činite sa njom šta vam je volja. Nekoliko elemenata čine ovaj poklon i smatram da je u redu da vam kažem ponešto o njima. Kuvanje je kao muzika: toliko različitih stilova, ukusa, mogućnosti, … Samo treba da se prepustite muzici koja će vas voditi, i da pratite intuiciju. Savršen obrok je kao savršena simfonija. Kuvar možete koristiti kako god poželite, osećajte se slobodni da ih menjate, da im dodate ponešto ili, pak oduzmete…
Pratite svoju intuiciju!”
Dana Karić

Format: 21x15 cm
Broj strana: 188 strana, u boji, meki povez, 2015.

Format: 24x20 cm
Broj strana: 188 strana,u boji, tvrdi povez, 2014.
englesko i srpsko izdanje

Slobodne ptice lete visoko

Umeće letenja koje u Maloj knjizi poezije opisuje Dana Karić zasnovano je na potpuno suprotnim principima poimanja života. Pesnikinja ispisuje stihove ispunjene radošću življenja, smislom, verom, nadom, igrom… Njeni akordi sulepršavi vedrog tonaliteta, melodija nežna i topla. Ponekad je to igra reči ispunjena značenjem, najčešće harmonično i suptilno uplitanje individualnog u univerzalno. Jer samospoznaja i jeste put do istinske sreće ili bar mira koji nesumnjivo ka njoj vodi. Zato poezija Dane Karić odiše smirajem a ne vapajem duše.
Dragana Marković

Format: 12x16,5 cm
Broj strana: 80 strana, meki povez, 2015.

Bojanke

Ovo je bojanka za vas, bojanka za odrasle. DA. Bojanka.
Za vas. Bojanka za odrasle. Ne razmišljajte previše, prepustite se, neka vaše ruke samo lagano krenu da istražuju fantastičan svet linija i cteža pred vama. Ova knjiga vam nudi da kroz kreativni izraz dođete do osećaja mira, ispunjenosti i zadovoljstva. Terapija uz pomoć umetnosti je jedinstvena i posebna. Naučno je dokazano da bojenje, ne samo kod dece nego i kod odraslih smanjuje napetost, stres, povećava koncentraciju i ima umirujuće dejstvo. Kako se osećate tako i bojite.
Nema pravila!

Format: 22x28 cm
Broj strana: 34 strane, meki povez, 2015.

 

Razgovori u Beogradu

Svetla! Kamere! Akcija!
Knjiga je otvorena na prvom poglavlju i putovanje može početi. U prvoj knjizi edicije Razgovora, koja je pred vama, sakupljeni su intervjui sa nekim od najznačajnijih reditelja sa ovih prostora. U jednu nit ih povezuje profesija sagovornika – režija i grad u kojem su se odvijali – Beograd. Razgovori koji su nastajali petnaest godina, govore o vremenu u kojem su nastajali, ali pre svega nose jasan pečat sagovornika. Čitati u bilo koje doba dana, noći, nedelje, meseca, godine… Iako poređani hronološki, razgovori se mogu čitati od sredine, sa kraja, od početka. Ploviti tokom reči sa sagovornicima ove knjige bilo je neopisivo zadovoljstvo i svojevrsna privilegija. Podeliti to sa vama, čitaocima je velika odgovornost. Jer samo u trenutku dok neko od vas iščitava sve ove reči i rečenice – one postoje.

Format: 12x16,5 cm
Broj strana: 168 strana, meki povez, 2015.

 

Leksikon moga života

Da se pamti. Da se ne zaboravi. Da se jednog dana sa osmehom priseća. Da dete naše duše krasi svojim osmehom strane ovog divnog leksikona. Da je oslikano putovanjima, prijateljima, pesmama, osećanjima. Da se ne stvara granica mašti, iako je dete u telu odraslog čoveka. Da se uvrsti u policu uspomena. Da se upiše u „Leksikon moga života”. Na uzbudljivo putovanje krenite uz Leksikon koji će čuvati sve vaše uspehe i čežnje, želje, tajne, ljubavi.

Format: 15x21 cm
Broj strana: 80 strana, meki povez, 2015.

 

Moj prvi leksikon

Ovaj leksikon pripada… TEBI!
Mladoj dami uzrasta od 8 do 14 godina. U trenutku kada ga otvoriš, magija počinje. Reč, slika, crtež… sve što je deo tebe, u tvom leksikonu postaje stvarnost. Neka tvoja mašta zaleprša na krilima leksikona Neka se prva reč upamti neka se omiljena pesma čuje, neka najdraži poklon ostane upamćen. Baš tu gde im je mesto. U tvom leksikonu.

Format: 15x21 cm
Broj strana: 40 strana, meki povez, 2015.